Justin_Smaakmaker_4x53_kopie.jpg

“Het zou zo mooi zijn als mensen uit hun bubbel stappen en meer begrip voor elkaar tonen.”


Justin Goetzee
Directeur Betrokken Ondernemers Breda en verbinder

Sluiten

De woorden verbinden en samen zijn cruciaal voor hoe Justin Goetzee in het leven staat. Zowel op zakelijk vlak als daarbuiten denkt hij continu na over hoe hij de juiste mensen bij elkaar kan brengen. Het doel? Dat mensen met elkaar problemen oplossen en de stad nóg mooier maken zonder dat daar een financiële bijdrage voor wordt gevraagd. Daarbij is de rode draad dat je dat altijd samendoet om zo het beste resultaat te behalen.

Voetbal als grote liefde
Justin verhuisde op zijn dertiende van Dordrecht naar Breda en groeide op aan de Wilhelminasingel. Door zijn passie voor voetbal kwam hij als speler bij JEKA terecht en vond hij al gauw zijn plekje in Breda. Diezelfde passie en het doorzettingsvermogen van Justin leverden hem later een organisatorische functie binnen RKC op. Toentertijd een droombaan voor hem. Vanuit daar is het (voet)balletje gaan rollen en heeft hij meerdere bestuursfuncties voor verschillende voetbalclubs vervuld. “Ondanks dat voetbal mijn grote liefde is, heb ik nooit de ambitie gehad om profvoetballer te worden. In plaats daarvan ontdekte ik gaandeweg dat ik achter de schermen iets wilde betekenen voor een voetbalclub. Zo is die ambitie steeds een stukje opgeschoven en heb ik bij een aantal mooie voetbalclubs mogen werken, waaronder als directeur bij NAC, de club waar ik als jongetje op de tribune stond.”

Sport en maatschappij
Dat sport en maatschappij bij Justin passen, is duidelijk zichtbaar. Naast zijn carrière bij verschillende voetbalclubs, zet hij zich ook in voor allerlei maatschappelijke initiatieven. Hij verbindt uiteenlopende Bredase ondernemers met maatschappelijke organisaties en stimuleert het contact tussen verschillende partijen. Dat doet hij op zijn eigen manier, als directeur van Betrokken Ondernemers Breda, maar ook als vrijwilliger. “Ik probeer mensen op wat voor manier dan ook te helpen, daar krijg ik energie van”, vertelt hij lachend. “Doordat ik maatschappelijk betrokken ben, heb ik de kans gekregen om aan veel mooie projecten mee te werken. Zo mocht ik in opdracht van Verbeter Breda in gesprek gaan met een aantal inwoners en organisaties om te onderzoeken hoe we kansenongelijkheid in Breda kunnen tegengaan, maar ik mag nu bijvoorbeeld ook meehelpen bij de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg in 2024. Dat vind ik ontzettend gaaf om te doen, zeker wanneer sport en maatschappij samenkomen.”

BDD_SMAAKMAKERS23_Justin-1 - bereikbord kopie.jpg

Keuzes maak je samen
Vanuit de jarenlange ervaring die Justin heeft opgedaan, komt volgens hem duidelijk naar voren dat beslissingen altijd samen gedaan moeten worden. Dat deed hij bijvoorbeeld in zijn rol als Algemeen Directeur bij NAC, waar hij via de Clubraad met de supporters in gesprek ging. Maar ook tijdens zijn rol binnen Verbeter Breda bood Justin een luisterend oor. Hier werkte hij intensief met een aantal inwoners van Breda samen om input vanuit de stad op te halen. Hij legt uit: “Ik geloof er niet in om beslissingen in je eentje te maken. Als manager maar ook als persoon is het belangrijk dat je altijd met mensen in gesprek gaat en draagvlak creëert. Er worden naar mijn mening nog te vaak besluiten gevormd zonder dat de mensen waar het over gaat daar betrokken bij worden. Dat is een no-go voor mij.”

Community bouwen
Met zijn inspanningen hoopt Justin de stad een beetje hechter te maken. “Ik hoop via mijn netwerk mensen met elkaar in contact te brengen waardoor er een soort community ontstaat. Je ziet dat mensen die het in de maatschappij zwaar hebben ook vaak een kleiner netwerk hebben. Door die mensen met de juiste personen te verbinden hoop je een gemeenschap te starten waarbij iedereen elkaar helpt. De eerste stap daarbij is het in contact komen met elkaar. Het zou zo mooi zijn als mensen vaker uit hun eigen bubbel stappen en meer begrip voor elkaar te tonen. We hebben vaak ons oordeel al klaar staan zonder dat we ons verdiepen in de ander. Als die mindset verandert, maken we met z’n allen de stad een stuk mooier.”

Justin_Smaakmaker_4x52 kopie.jpg

Doe de dingen waar je energie van krijgt
Ondanks zijn inspanningen, vindt Justin dat hij per definitie te weinig doet. Hij vertelt: “Een heel natuurlijk argument van de mens is: ‘Ik heb het te druk’. Ik zie dat niet zo, want je hebt altijd tijd. Wanneer je dingen doet die je leuk vindt, kun je veel voor elkaar krijgen in relatief weinig tijd! Dat wil ik gelijk aan iedereen meegeven. Doe alles wat je doet met passie en zoek de zaken op waar je energie van krijgt. Dat kan natuurlijk niet altijd. Ik besef me dat veel mensen in een baan blijven hangen die ze niet leuk vinden, met een burn-out als gevolg. Als je in de positie zit en het privilege en lef hebt om te switchen, doe dat dan ook.”

Justin is Smaakmaker van Breda. Smaakmakers geven kleur en smaak aan de stad en dragen ieder op hun eigen manier bij aan het unieke karakter van Breda.

Andere Smaakmakers

Lucienda Dap

Oprichter Het Activeringshuis

BDD_lucienda_ingezoomd_website.jpg

"Ik wil Bredase jongeren helpen met het vinden van hun passie"

Lucienda Dap
Oprichter Het Activeringshuis

Bekijk smaakmaker

Pim van Ginneken

Medeoprichter Baronie TV en Bredase persoonlijkheid

4x5_Smaakmakers3_kopie.jpg

“De eenheid en verbroedering die we tijdens het carnavalsfeest meemaken, hoeft zich niet te beperken tot die vijf dagen per jaar.”

Pim van Ginneken
Medeoprichter Baronie TV en Bredase persoonlijkheid

Bekijk smaakmaker

Bredase Kruidenmix

Maak je eigen recept en maak kans op een dinerbon!

FMO_8211_-_foto_website_en_persbericht.jpg

Maak een smaakvol gerecht met de Bredase kruidenmix en win een dinerbon!

Bredase Kruidenmix
Maak je eigen recept en maak kans op een dinerbon!

Bekijk smaakmaker

Jeroen van Eggermond

Oprichter Skatepark Pier15

BDD_jeroen_ingezoomd_website.jpg

“Ik hou ervan om plekken te creeren waar mensen samen kunnen komen”

Jeroen van Eggermond
Oprichter Skatepark Pier15

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen