Steven_Smaakmaker_4x53_1_kopie.jpg

"Ik vind het leuk om te ontdekken wat mensen in beweging brengt en daar de juiste verbinding in te maken."


Steven van Batenburg
Oprichter ViaJou en een geboren verbinder

Sluiten

Steven is continu op zoek naar de verbinding tussen mensen. Als Bredase Smaakmaker weet hij precies wie bij wie past. Op zakelijk vlak en persoonlijk vlak brengt hij mensen bij elkaar. Door de jaren heen heeft hij al ontelbare, impactvolle connecties gelegd tussen mensen. Mensen die in eerste instantie niet wisten dat ze die verbinding nodig hadden. “Ik vind het leuk om te ontdekken wat mensen in beweging brengt en daar de juiste verbinding in te maken om zo een bijdrage te kunnen leveren aan iemands geluk.”

Grenzeloos verbonden aan Breda
Steven is een geboren en getogen Bredanaar. Met plekken als het Ginneken, Heusdenhout en Brabantpark waar hij heeft gewoond, kun je zeker stellen dat hij Breda zijn thuis noemt. Stevens favoriete plek in Breda? Het Havenkwartier! Als kind was hij altijd buiten te vinden en probeerde hij van alles uit, tegen het advies van dokters in. “Op alles is een oplossing te vinden. Mijn vader en moeder stimuleerden mij altijd om dingen buiten mijn comfortzone te doen en dat heeft me gebracht waar ik nu ben”, vertelt hij vastberaden.

Met en voor mensen
Al snel kwam Steven erachter dat hij ontzettend veel energie haalde uit het verbinden van mensen. Dat was vroeger al, toen hij verschillende activiteiten organiseerde voor zijn vriendengroepen. Met passie voor zijn medemens wist hij in ieder geval dat hij na zijn studies iets met en voor mensen wilde gaan doen. Zo begon hij zijn carrière als (zakelijke) verbinder als intercedent in de uitzendwereld en later in werving & selectie waar ViaJou uit is ontstaan.

Gebruiken voor Ads kopie.jpg

Maar ook buiten het werkveld om verbindt hij mensen met elkaar. “Zowel privé als zakelijk vind ik het belangrijk om mensen blij te maken. Zakelijk gezien verbind ik mensen aan Bredaas georiënteerde bedrijven en privé vind ik het fijn om mensen te helpen in de zoektocht naar het maken van een betekenisvol netwerk. Als jij bijvoorbeeld passie hebt voor interieur dan wil ik je graag in contact laten komen met iemand die kantoorinrichting doet.”

Verbindende activiteiten
Naast zijn werk en natuurlijke passie, houdt Steven zich ook bezig met het organiseren van een zakelijk beachvolleybaltoernooi. Wat begon als een grappig idee is uitgegroeid tot een populair evenement voor Bredase bedrijven. Dit jaar is alweer de negende editie van dit totaal volgeboekte toernooi. “Het beachvolleybaltoernooi legt de nadruk op het hebben van plezier. Je ziet dat bedrijven dit evenement benutten als een écht teamuitje, waarbij ze meer in contact komen met andere mensen en met elkaar.”

Digitale Muppi 1080x1920 losse foto kopie.jpg

Een geboren verbinder
Ook buiten het beachvolleybaltoernooi schakelt Steven zijn netwerk in om verschillende partijen in de stad te helpen. Zo hielp hij onder andere een scoutingclub voor mensen met een beperking. “Met name zo’n partij als de scoutingclub moet het hebben van subsidies en donaties die ze eigenlijk niet meer krijgen. Dan komt er wel eens een hulpvraag over bijvoorbeeld een betonvloer die gestort moet worden. Ik ga dan in mijn netwerk op zoek naar mensen die dat voor die club willen doen. Daarbij houd ik rekening met de kwestie van geven en krijgen.”

De kracht van Breda
In Breda zoeken mensen elkaar op en gunnen we het elkaar. Dat kan Steven beamen. “Breda voelt soms net als een dorp. Je kunt elkaar makkelijk vinden en je weet waar iedereen zich mee bezighoudt en wat iedereen doet. Dat is belangrijk, omdat je zo ook makkelijker de link kunt leggen tussen mensen en weet wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. Ik merk dat iedereen erg betrokken is in deze stad.”

Verbinding in de toekomst
Steven hoopt mensen te kunnen blijven verbinden in de toekomst, zowel op zakelijk vlak als maatschappelijk. “In Breda is er ontzettend veel te doen. Ik houd van allerlei initiatieven en ideeën van kleinschalige ondernemers. Daar waar ik kan, zal ik altijd proberen mensen te ondersteunen. Ik hoop dat Breda ook in de toekomst een knusse stad blijft waar mensen met elkaar verbonden blijven.”

Op de vraag of Steven een tip heeft hoe anderen zich ook met hart voor de stad kunnen inzetten antwoordt hij met een glimlach. “Als je oprechte interesse toont in anderen, krijg je die interesse ook terug. Blijf bouwen aan je netwerk en je zult zien dat het alleen maar in je voordeel gaat werken.”

Steven is Smaakmaker van Breda. Smaakmakers geven kleur en smaak aan de stad en dragen ieder op hun eigen manier bij aan het unieke karakter van Breda.

Andere Smaakmakers

Steven van Batenburg

Oprichter ViaJou en een geboren verbinder

Steven_Smaakmaker_4x53_1_kopie.jpg

"Ik vind het leuk om te ontdekken wat mensen in beweging brengt en daar de juiste verbinding in te maken."

Steven van Batenburg
Oprichter ViaJou en een geboren verbinder

Bekijk smaakmaker

Stefanie Vermeulen

Kwartiermaker, journalist & verbinder

4x5_Smaakmakers3.jpg

"Als je naar elkaar luistert, ontstaat er verbinding en vanuit verbinding kan alles."

Stefanie Vermeulen
Kwartiermaker, journalist en verbinder

Bekijk smaakmaker

Lidwien Hupkens

Creatief directeur bij Stroom Events

Lidwien_Smaakmaker_4x53.jpg

“Als je samen iets maakt, komt er een kracht vrij die mensen verbindt.”

Lidwien Hupkens
Creatief directeur bij Stroom Events

Bekijk smaakmaker

Jeroen van Eggermond

Oprichter Skatepark Pier15

BDD_jeroen_ingezoomd_website.jpg

“Ik hou ervan om plekken te creeren waar mensen samen kunnen komen”

Jeroen van Eggermond
Oprichter Skatepark Pier15

Bekijk smaakmaker

Voeg jouw eigen Bredase Smaakmaker toe!

Ken jij (of ben jij) een Bredanaar met een bijzonder verhaal? Vertel het ons!

Smaakmaker toevoegen